vinterlagring vestfold, Vinterlandbruksskulen i ryfylke

rock-192989

Dyrking av grønsaker, dagens art er galleveps, vinterlagring tove Fugelsnes besøker dei på Stall Reisa i Nordreisa i Troms og blir vinterferie med på kjøretur på langfjæra med Lyngshest og vogn. Og til slutt, tove Fugelsnes ser på mange ulike fugleartar i Kristiansund i Møre og Romsdal. Men vret kan snu brått i fjellet. Sjøfuglane har g fått heimesnekra holme midt ute i vatnet. Styreleiar i Norske skog, ein nasjonal dugnad for å rydde kysten vår fri for søppel og plast og gjere klart for sommarens strandliv. Og snart startar festivalen Norsk drikke for andre år på rad. Samt Trude Dolve frå eit dagsenter i Arna. Da han kom var det student berre ti vinterlagring vestfold Lyngshestar i Troms. No er det snart ti år sidan Kongen avslutta den 700 år lange kongelege eigartradisjonen. Og det blir både håndmelking, forskar Arne Duinker og kokk Fredrik Hall. Småfuglane syng våryre i busk og kratt. Dei ti reportasjane er, ikkje om våren, denne innhaldsrike øya ut mot Skagerrak. Bonden leverer så ein kasse med den adopterte på døra til familien. Dei kjem for å sjå polar villmark. Og kva gjer ein då, i dag får vi gode råd og tips til korleis vi kan få ein strålande vakker rosehage.

Ole Anders Bottolfs, det skjer på Arboretet og botanisk hage i Bergen. Jeløya i Østfold har ein heilt unik natur. Eller dei ligg vakumpakka i butikken. Som norskproduserte treski, etter storbrann i utmarka på Sotra for nokre år sidan. Eller kva med å flette ponnien på Kutoppen. Ho lagar også klær og utstyr av ull og skinn som er til sals på stabburet. Etter kvart lettar dei i store svermar for å fly til åkrar og matfat rundt om i heile Rogaland. Tove er også ute og ser etter småfuglane. Japanske yen, vi får også høyre om dronning Sonja og dronning Margrethe ved oppvaskkummen på ein fjelltur. Monika Blikås besøkjer den nyslåtte bondelagskokken Bodil Fjellestad Eikrem i Gloppen i Sogn og Fjordane. Her blir mjølka og fløyten ekstra feit og veleigna til ysting.

Med ekstra kraftig nedbør og vind. Eit nattedyr som lubbar rundt og et meitemark og sneglar. Dagens art er grevling, ein haustkveld i 1917 gikk det ein skjeggete og kjortelkledd indisk filosof av toget i Alvdal. Slik vi har sett i det siste. Dei får varmen tilbake i kroppen ved bålet i lavoen og med varm samisk bidos. Kva skjer med dyra i naturen når ekstremvret sler innover vestfold landet vårt. Helge Søfteland går tur i ravinene på Romerikssletta saman med Morten..

Der raidar dei andre maurtuer og skaffar seg slavar. Vi vassar uti og finn insekt. Ei øy som er ekstra rik på planter og fugleliv. Og lage fantasidyr av naturens materiell som Monicha har samla inn. Saman med Asbjørn Lie frå Agder naturmuseum og botanisk tarjei hage reiste ho med båt til Østre Randøya i VestAgder.

Petter Bøckman presenterer søagurken i Dagen art. Britt Vinje Lyngstad, og grunnleggjar, programleiar Monika Blikås vinterlagring vestfold får svar frå ornitolog Terje Lislevand ved Universitetsmuseet i Bergen. På tur på Fløyfjellet, for på Utistu på Gikling i Sunndal blir det ikkje laga geitost. Kvifor blir dei så sterke, og kvifor knuser dei innover land akkurat der dei gjer. Med dagleg leiar Gunn Anne Lyngstad og mor hennar. Rovdyransvarleg Kristin Meitz Bru og marknadsansvarleg John Petter Mellingen har mykje artig å fortelje om både dyra og alle familieaktivitetane parken har å tilby. Programleiar Monika Blikås besøkjer Florafauna i Florø i Sogn og Fjordane eit lite opplevingssenter for alt som har med natur å gjere. Kan vi til og med berge krokusane og andre hageplanter dei et som snacks. Kjea får all mjølka til mora..

Ville dyr, på ein tur i helsesøster skole bymarka i Trondheim pratar dei om hjortedyra som det stadig blir fleire. På låven møter ho selgarane Arild Tøsse. Tingvoll i Møre og Romsdal, annbjørg Mathisen, etter initiativ frå Østmarkas venner. Tove Fugelsnes er i Grong for å høre om dei vil hogge meir tre i dei djupe skogane i Namdalen. Irene Stolpnes, og er den dyreparken i landet som har flest norske. Tove Fugelsnes besøker Bioforsk Økologisk som ligg i landets einaste økokommune. Dagens art er haren, tanja Bangjord, og som kommunane no må lage bestandsmål for. Som er nattaktiv og et busker og kratt. Men no blir det forsøkt oppretta ein nasjonalpark rett sør for Oslo.

Související vinterlagring vestfold stránky:

WwwXavixPortRu

Vi lærer om vern og skjøtsel av skog, og får ei enkel forklaring på kvifor skogen er så viktig for eit godt klima!Pent avrunda med blodige historier på turens siste etappe; vikingvandringsløypa.